Orbán Viktor miniszterelnök a ma reggeli Kossuth rádiós interjújában kijelentette: további ársapkás termékekről várható döntés. Azt azonban nem közölte, hogy konkrétan melyik termékekről is van szó. E mellett a kkv-s hiteleket is szabályozzák: ezeknél a hiteleknél 7,7-8 százalék közti maximumban határozták meg a kamatok plafonját, a veszteséget pedig a bankoknak kell lenyelniük.

Orbán kitért a brüsszeli csúcsra is. Elmondta, hogy meglátása szerint mindenki idegesebb volt a szokásosnál, keresik a megoldást a jelenlegi problémára. A józan ész azonban egyre nagyobb teret nyer a miniszterelnök szerint: „van egy háború, amit el sem szabadott volna kezdeni, következményei között van rengeteg élet kioltása, és gazdasági következményei is vannak” – mondta. A megoldás a tárgyalás, azonban sokan arra játszanak, hogy a háborút végig kell vinni, valakinek győznie kell, azonban ez azt jelentené, hogy hosszan lesz még háború. Orbán arra számít, hogy erősödni fog a békepártiak hangja egész Európában, Magyarországon pedig józan emberek élnek, itt eddig is ez volt.

A miniszterelnök e mellett leszögezte: „Ha holnap egy varázstündér megszüntetné a háborút, az infláció a felére csökkenne”.