Pécs keleti lábánál elterülő Kozármislenyben, a gombamód szaporodó családi házak között nagyon sok vállalkozás talál helyet magának. A megyeszékhely közelsége, a csendes, igényes környezet számtalan vendéglátóhelynek ad otthont, ahol a turizmus az elsődleges célpont. Ilyen vállalkozás a lassan már két éve létrehozott Misleny Home Panzió, amely napjainkra helyet biztosít a Forrás Életközpontnak is.

Belépve a panzióba megállapítható, hogy a 11 szobával, és összesen 27 férőhellyel rendelkező, igényesen felújított épületben nem tapasztalható a pandémia, illetve az energiaválság kiváltotta letargia. Mosolygós személyzet, patyolat tisztaság, igényes környezet, nyugalom, béke várja a panzióba betérőt. A recepción Hegyi Niki fogadja a vendégeket, aki már a 2021-es év eleji nyitás óta veszi fel a panzióba látogatók adatait, intézi a szálló ügyes-bajos dolgait.

BaHír: A Misleny Home Panzió tulajdonosát, Farkas Gergőt arról faggatom, hogy mi ösztönözte a befektetésre, azokban a napokban, amikor igazán nagy bátorságra és optimizmusra volt szükség ahhoz, hogy valaki a bezártság kellős közepén egy panziót vásároljon?

Farkas Gergő: Én úgy gondoltam, hogy akkor kell vásárolni, amikor jó áron beszerezhető az árucikk. Jelen esetben a panzió. Aránylag jó árral rendelkező ingatlanhoz sikerült hozzájutnom, így a nyitást megelőzhette egy teljes mértékű felújítás, amelynek következtében saját fürdőszobával, wc-vel, hűtővel, síkképernyős tv-vel, ingyenes Wifi-vel tudjuk fogadni a panzió vendégeit. Mintha előre láttuk volna a jövőt, és a felújításkor gondot fordítottunk a lehető legjobb minőségű szigetelésre, ami most az energia számlánkban előny. Területünkön kuriózumszámba megy, hogy állatbarát szálláshely vagyunk, hozzánk háziállat is hozható.

A felújított szobák egyike

BaHír: Mennyire volt érzékelhető a vírushelyzet okozta stagnálás?

Hegyi Niki: Nem tapasztaltunk jelentős visszaesést a szobafoglalások terén. Megnövekedett a munkaügyben utazók száma, nagyon sok vállalkozás foglalt szállást a vidéki munkák elvégzési idejére a dolgozóinak. A kedvező áron kínált, minőségi elhelyezés csábítja hozzánk a közelben munkát találókat, az itt tevékenykedőket. Családok is látogatói a panziónknak, akik kirándulásra, városnézésre, kikapcsolódásra érkeznek hozzánk. A sportturizmus is jelentős számban van jelen a településen.

Hegyi Niki a recepción

BaHír: Növekvő igények mellett a jövőben jönnek a fejlesztések?

Farkas Gergő: Igen, előre tekintek, és a fejlesztési terveim közt szerepel egy exkluzív étterem felépítése, ami hatvan fő befogadására lesz alkalmas, és kisebb rendezvények megtartását is szolgálni fogja, átlag feletti, magas színvonalon. A távlati elképzeléseim között egy wellness részleg létrehozása formálódott meg.

BaHír: Az épületben található Forrás Életközpont egy pluszszolgáltatás a vendégek számára vagy azokat igénybe vehetik a gyógyulni vágyó, vagy éppen az egészségüket megőrizni szándékozó helyiek is? 

Farkas Gergő: Nyitva tartási időben a helyi lakosság is igénybe veheti előzetes bejelentkezés alapján a Forrás Életközpont szolgáltatásait, a gyógymasszázst, a sportmasszázst, svédmasszázst, frissítő talpmasszázst, kismama masszázst, mágnesterápiát, hőterápiát.

Forrás Életközpont a panzióban

Fotók: Hegedüs Tünde