Gödöllőn sem lesz karácsonyi díszkivilágítás – tudatta Gémesi György, a város polgármestere. Ahogy arról az Index beszámolt Energiatakarékossági megfontolásból emellett a téli hónapokra bezár a helyi kulturális központ, a Művészetek Háza. A könyvtárban és a múzeumban pedig 16 fokos hőmérsékletet tartanak.

Kovács Balázs, a gödöllői Művészetek Házának ügyvezetője elmondta: Keleti Éva Párban című kiállítása volt az utolsó kulturális esemény az intézményben. A legnagyobb művészeikről készült fotók lógnak a falakon, ennek ellenére kénytelenek bezárni, mert az önkormányzat nem tudja kifizetni azt a többletet, amit a fűtés költsége jelent.

A Művészetek Házában távhővel fűtenek, ami 16-szor drágább a tavalyi árhoz képest: a többletköltség 320 millió forint, ami az ügyvezető szerint kigazdálkodhatatlan. Egészen jövő áprilisig zárva tartanak, addig a művészeti csoportok, tanfolyamok és színházi előadások átköltöznek máshova.

Az eset nem egyedi, a jelenlegi állapotok szerint Komlón is elmarad a karácsonyi díszkivilágítás. Pécsett a karácsonyi vásár megtartásra kerül, hogy a díszvilágítás tekintetében lesz-e változás, arról egyelőre nem tudunk.