„Lehet, hogy kevésbé vagyunk hangosak vagy szervezettek, mint az ellenoldal, de mi vagyunk többen: mi vagyunk a csendes többség” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnöke.

Az ügy, amely kapcsán ismét előtérbe került ő és az SZFE, Vidnyánszky november 15-i beszéde volt. A Belvárosi Polgári Szalonban beszélt a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása kapcsán, amit többek közt a liberálisok egyik utolsó, most végre áthangolás alá kerülő bázisaként emlegetett.

A kijelentésére 86 hallgató közleményben határolódott el az elnök kijelentésétől és elutasította a tiltakozó hallgatók politikai alapon történő megbélyegzését is.

Vidnyánszky ugyanakkor úgy véli: az eredendően zárt közegben elhangzott beszédet az egyik jelenlévő – a Népszava egyik újságírója – kiforgatva adta közzé. Ez pedig nagyon riasztó és manipulatív.

Az elnök kiemelte: „sajnos szinte kizárólagosan egygondolatúság uralja a nyugati világ művészeti elitjét, így azt szeretnék elérni, hogy az általuk képviselt konzervatív elvek, eszmék, értékek is helyet kaphassanak a művészvilágban.