Napra pontosan 14 évvel ezelőtt történt, hogy meghalt Jeszenszky Béla Tibor, közismert nevén Flipper Öcsi, énekes, dalszerző, zenész.

Az ismert művész 1962. május 29-én látta meg a napvilágot, ám 4 éves korától kezdve Budapesten élt. Zenei pályafutását a Hungária Együttesben kezdte, majd annak feloszlását követően az országos ismertséget a Dolly Rollban szerezte meg. 1997-ben elhagyta az együttest és megalapította a Step zenekart.

A Step feloszlását követően szólókarrierbe kezdett. Egy évvel később jelent meg első szólólemeze, Homokot szór a szemembe címmel. 1993-ban újabb albummal jelentkezett, Más leszek én elnevezéssel. 2001-ben jelen meg a Tedd a szívedre a kezed című albumával. Olyan régi nagy slágerek is szerepelnek a korongon, mint a Bossanova Senorita és a Kolibri Panzió.

Sajnos kiváló zenei pályafutását beárnyékolták az alkoholproblémái. Ez 2008-ban olyan súlyossá vált, hogy ezen miatt kórházba került, majd 2008. november 25-én elhunyt. Családja azonban a mai napig aktív a zenei életben, féltestvére, Maróth Viki mai napig a Maróth Viki és a Nova Kultúr Zenekar frontembere.