A katari világbajnokságon ma először a D csoport utolsó meccseire került sor 16 órától. Az már korábban eldőlt, hogy Franciaország továbbjut és kedvező gólkülönbsége miatt az első helye sem volt valós veszélyben. Ennek megfelelően Deschamps pihentette a sztárjait, így Mbappe, Griezmann, Giroud vagy éppen Rabiot sem került be a kezdőbe Tunézia ellen. Az afrikaiaknak és a másik meccsen pályára lépő ausztrál-dán kettősnek is volt esélye a továbbjutásra, így izgalmas mérkőzésekre volt kilátás.

Ehhez képest az első félidő egyik meccsen sem hozott gólt, kifejezetten unalmas adogatás zajlott a meccseken. Ennek egyébként Ausztrália örülhetett, hiszen két döntetlennel ők zártak volna a 2. helyen.

A második félidőben aztán Tunézia – ahol kezdett a ferencvárosi Laidouni is – váratlanul az 58. percben megszerezte a vezetést! Egy véleményes Szhiri-labdaszerzés után Hazrihoz került a labda, aki egy nagyszerű csellel jutott el Mandanda kapujáig, majd laposan a kapu bal alsó sarkába lőtt.

Ezzel már az afrikai válogatott volt továbbjutó helyen, de nem sokáig! Nagyjából öt perccel később ugyanis, a 63. percben a másik meccsen is esett egy gól. A dánok támadtak, de lövés helyett belebonyolódtak a passzokba, Ausztrália pedig egy villámgyors kontrával végigfutott a pályán. Leckie kapott jó labdát és vezethette az egyetlen védőre és a dán kapusra a labdát. Két csel után elfektette a védőjét, majd ballal, 11 méterről a bal alsóba lőtt. Ezzel ismét Ausztrália került előnybe a 2. helyért folyó csatában.

A dánok rendkívül csalódást keltően játszottak, hiába voltak mezőnyfölényben, a nagyobb lehetőségek Ausztrália előtt adódtak a gól után is. A tavaly még Eb-elődöntőt játszó északiaknak ráadásul csak a győzelem ért volna továbbjutást, ettől azonban messze voltak. A hosszabbításban ugyan voltak még lehetőségeik, Schmeichel kapus is előrejött két szögletnél, de gólt nem sikerült szerezni. Győzelmével pedig Ausztrália továbbjutott és várja ellenfelét az esti mérkőzésekről az E csoportból.

A másik mérkőzésen közben pályára léptek a francia sztárok is. Az utolsó 15-20 percben nagyon beszorították ellenfelüket, de hősiesen küzdött Tunézia. Végül nem sikerült kivédekezniük az utolsó perceket, hiszen a 98. percben Griezmann egy beadás után röviden kifejelt labdát kapásból bevágta a hálóba. Ezt követően hihetetlenül furcsa jelenetek következtek: a középkezdés után a bíró lefújta a meccset, de a VAR még leellenőrizte a gólt! A bíró kiment, megnézte ő is, majd visszafújta a gólt, így mégis nyert Tunézia!

Sokat persze nem számítottak a meccs végi, bohózatba illő jelenetek, hiszen Tunézia így is kiesett, miközben a franciák így is csoportelsők lettek.