2020 után újra Kiss Norbert lett az év magyar autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított TOP50 rangsor alapján, miután negyedszer is megnyerte a Kamion Európa-bajnokságot (ETRC).

A Révész Racing versenyzője megvédte kontinensbajnoki címét, így 2014, 2015 és 2021 után negyedszer lett Európa-bajnok. A 37 éves szombathelyi pilóta már az utolsó előtti versenyhétvégén bebiztosította a címvédést, amivel a szakági örökranglista második helyére lépett.

Kiss Norbert a kiemelkedő eredményének köszönhetően az idén immáron nyolcadik alkalommal megjelenő Autósport évkönyvben található 50 legjobb magyar versenyző listájának élére ugrott, melyet ezúttal is az Autósport és Formula Magazin szerkesztői készítettek el szakértők bevonásával.

Természetesen a hagyományokhoz hűen a Formula–1 rajongóinak is kedvez a magazin, ugyanis immáron tizedik alkalommal jelenik meg külön kötetként a Száguldás és Cirkusz, az F1 évösszefoglalója. A népszerű kiadvány a 2021-es szezonzárástól kezdve az idei bajnoksággal bezárólag végigkíséri, hogy mi is történt a száguldó cirkusz berkein belül.

A kötetben a rengeteg statisztika, érdekesség és a futamok beszámolói mellett izgalmas háttéranyagokat, és a nemzetközi sajtó által összeállított, a szezon legjobbjait rangsoroló toplistát is találunk, de arról is szó esik, hogy mi várható az F1 2023-as szezonjában.

A szerkesztőség utazó riportere, a Magyarországról egyedülálló módon szinte minden F1-es versenyhétvégét a helyszínről tudósító Mészáros Sándor beszámolói alapján bepillantást nyerhetünk a futamok hangulatába, a bokszutcai pletykák rejtelmeibe, és a háttérben zajló folyamatok összefüggéseibe.

A kötet köszöntőjét a kétszeres világbajnok Max Verstappen, előszavát pedig a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner írta.

Az Autósport évkönyv, amelynek előszavát és köszöntőjét Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke, illetve a kilencszeres Le Mans-győztes Tom Kristensen írta, több mint 50 nemzetközi és hazai széria 2022-es szezonját mutatja be.

„Idén is fontos célunk volt, hogy a legnépszerűbb sorozatok mellett, mint például az F1, a MotoGP WRC, a WTCR vagy az IndyCar, olyan kevésbé ismert, ámde nagyon színvonalas szériákról is beszámoljunk, mint például az észak-amerikai sportautó-bajnokság, vagy épp az újonnan indult tereprali-világbajnokság” – mondta Dr. Gellérfi Gergő, az Autósport évkönyv társszerkesztője.

Az idei toplista második helyére a Rali Európa-bajnokságon tempósan autózó, jó részeredményeket elérő Csomós Miklós (egyben a közönségdíj nyertese), a harmadikra pedig a Túraautó-világkupa (WTCR) összetett negyedik helyére felérő és az Elektromos túraautó-világkupán (ETCR) bemutatkozó Michelisz Norbert ért fel.

A szerkesztők emellett az év legjobb magyar hölgyversenyzőjét, juniorversenyzőjét és csapatát is megválasztották, de helyet kapnak a könyvben a legnépszerűbb versenyzők és természetesen a nemzetközi mezőny legjobbjai is.

A két kiadvány már megrendelhető a Formula.hu webshopjában, december 1-jétől pedig megvásárolható a könyvesboltokban.

Forrás: Just Creative