Szerdán reggel sok lesz a felhő felettünk. Délelőtt dél felől enyhébb légtömegek érkeznek, vele együtt pedig csapadék is. Főleg a déli órákhoz közel eshet csapadék, mely a délebbi területeken havaseső, majd ónoseső lesz, míg a középső területeken vegyes lehet a halmazállapot, és az északi részeken gyenge havazás sem kizárt. A csapadék mennyisége nem lesz számottevő. 

A hőmérséklet reggel -6 és -4, míg a déli órákhoz közeledve kezdetben 0 fok alatt marad, majd átlép pozitív tartományba. A déli-délkeleti szél mérsékelt lesz. A magasban melegedés kezdődik!

A délelőtt első felében még számítani lehet gyenge csapadékra, majd nyugat felől átmenetileg szakadozni kezd a felhőzet, de sok napsütés nem várható! A hőmérséklet maximuma csupán 1 és 3 fok lehet. Az északkeleti szél gyenge lesz. Este a hőmérséklet nem megy fagypont alá, maximum a völgyekben lehet gyenge fagy.

Csütörtök reggel mindenütt borús lesz az idő. A délelőtti órákban néhol gyenge szitálás, illetve eső előfordulhat. Hajnalban a hőmérséklet csupán fagypont közelébe hűl. A déli szél mérsékelt lesz.

Forrás: Meteo Mecsek