Mindez persze Magyarországon nem érzékelhető, ugyanis hazánk a Fidesz-KDNP kormány döntése értelmében kimaradt a közös európai ársapkából, így Magyarország jóval drágábban kényszerül az orosz gáz és olaj beszerzésére.

A gáz világpiaci ára a háború előtti szintre esett vissza, de Németországban is rég nem látott ár színvonalon lehetett tankolni, ma 1,60 euró körül mérték az üzemanyagot a nagyobb kutakon. Putyin eddig sikeresen tudta zsarolni Európát a földgáz és kőolaj árának emelésével, azonban az Európai Unió tagállamai az elmúlt hónapokban sikeresen szereztek be máshonnan nyersanyagokat, mostantól pedig ársapkát is kapott a két nyersanyag, ennek köszönhetően meredeken zuhan mind az olaj, mind a gáz világpiaci ára. Európában tehát ismét elérhető az olcsó energia, Magyarország viszont kivétel maradt.

Az olaj és a gáz jelenlegi ára is a háború előtti szintre esett vissza, a magyarok ebből azonban semmit sem érzékelhetnek, hiszen mi kimaradtunk az ársapkából, így a kormány kénytelen továbbra is extrém drágán vásárolni a két nyersanyagot.