A San Francisco Chronicle egy érdekes, ám döbbenetes eseményről számolt be Karácsony első napján, melynek alapja egy a Reddit nevű közösségi oldalon megjelent videó. A videó nem más, mint egy kamerafelvétel az egyik helyi plázából, melynek tanulsága szerint két nő majdhogynem félholtra ver egy harmadikat, majd elveszik a táskáját. Ezt a jelenetet nagyjából egy tucat ember végignézi, ám senki nem siet az áldozat segítségére, egyik üzletvezető még be is zárja a boltját az incidens erejéig.

A felvétel alapján még a Pláza biztonsági őre sem siet a nő segítségére. Bár kezdetben megpróbálja az egyik támadót elvonszolni, később feladja, majd ő is csatlakozik az eseményt közelről szemlélők köréhez. Az incidens után azért biztonsági őrök és a rendőrök ellátják a kirabolt hölgyet, akit a másik két nő ököllelt ütött és acélbetétes bakanccsal rugdosott. Mint kiderült, az áldozat ismerte a két nőt.

Az Index beszámolója alapján az említett plázában az elmúlt időszakban számos hasonló eset történt, és annyira veszélyesnek számít, hogy több üzlet elköltözött már onnan. A pláza vezetése az alábbi közleményt tette ki az eset kapcsán.

A vásárlóink és munkatársaink biztonsága számunkra mindennél fontosabb, az efféle cselekedetek megbocsáthatatlanok. Biztonsági személyzetünk és a San Franciscó-i Rendőrség reagált az esetre, röviddel annak megtörténte után. Vádat senki ellen sem emeltünk, mivel nem történt feljelentés. Kiderült, a sértett ismerte az elkövetőket. A sérültet ellátták, majd útjára engedték.”