Csütörtök reggelre elhagyják térségünket a vastagabb fellegek, helyette magasszintű, azaz fátyolfelhők érkeznek fölénk. A szél szinte teljesen eláll. A minimumok -3 és +1 fok között alakulhat, a hidegebb a völgyekben, az enyhébb idő pedig a magasabban fekvő területeken, illetve a belvárosokban várható. Délelőtt marad a szűrt napsütés, a hőmérséklet pedig lassacskán emelkedni fog, délre elérheti a 10 fokot is!

Délután mindenütt szakadozott lesz a felhőzet, néhány órás napsütésben bízhatunk. A hőmérséklet maximuma eléri a 11-13 fokot, enyhe lesz az idő. A délnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, olykor erős lökések is. Az esti óráktól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, de csapadék nem várható. Az minimumok 8 és 10 fok között alakulnak.

Pénteken a kora reggeli órákban északnyugat felől egy melegfront érkezik. Hatására beborul az ég és elered az eső. Főleg a reggeli és délelőtti órákban kell számítani csapadékra, mely néhol elérheti a jelentős mennyiséget is! A hőmérséklet hajnalban 7 és 9 fok közé hűl, és délután sem enyhül 12 fok fölé.

Forrás: Meteo Mecsek