A statisztikák alapján ma Magyarországon egy ember átlagosan 8.5 évet tölt ugyanazon a munkahelyen. Ez valamivel alacsonyabb, mint az Eu-s átlag, de lényegesen nagyobb, mint például Dánia (7.1) vagy Litvánia (6.7) esetén. Ezt a listát az EU-s államok közül Olaszország vezeti, ahol 12.2 évig maradnak átlagban az emberek ugyanazon a munkahelyen.

Ez azonban még mindig alig több, mint egyhetede annak, amit egy brazil férfi elmondhat magáról. Walter Orthmann jelenleg 100 éves és már több mint 84 évet eltöltött ugyanannál a cégnél. Orthmann 15 évesen kezdett el dolgozni az Industrias Renaux SA-nál (ma RenauxView), később pedig az értékesítés területén. Ez utóbbi annyira bejött neki, hogy azóta nem is váltott munkát, és a mai napig ott dolgozik.

Az esemény a Guiness-rekordok könyvében is szerepel. Orthmann a Guinessnek azt nyilatkozta, hogy nem gondol sem a múltra, sem a jövőre, mindig a jelenre koncentrál, így tudta elérni ezt a hosszú rekordot.

„Nem sokat tervezek és nem foglalkozom sokat a holnappal. Csak azzal törődöm, hogy holnap is lesz egy újabb nap, amikor felkelek, edzek és munkába megyek”  – mondta

Orthman immáron 100 éves és 8 hónapos, de még mindig dolgozik a cégnél, így a rekord napról napra nő.