Lezárult az LMP Zöld Konzultációja, melyben csaknem 10.000 ember mondta el véleményét az energiaválság kezeléséről szóló valódi kérdésekben. 
Az Orbán-kormány 12 éves bűne, hogy hagyta lepusztulni hazánk lakásállományát. Az LMP javaslata ezzel szemben egy évi 600 milliárdból megvalósuló épületenergetikai mélyfelújítási program, amely nem csak az ország energia-kiszolgáltatottságát csökkentené, hanem munkahelyeket hozna létre, fenntartható módon csökkentené a családok rezsiköltségét, és mérsékelné a korszerűtlen fűtési módok okozta légszennyezettséget is. A konzultáció kitöltőinek 95 %-a egyetértett abban, hogy a kormánynak mielőbb országos épületszigetelési programot kellene indítania.
A válaszadók 92 %-a egyetértett azzal, hogy a kormánynak vissza kell vonnia a szélerőművek telepítését ellehetetlenítő rendelkezéseit. Az LMP megkönnyítette Lantos Csaba miniszter dolgát, hiszen önkormányzati határozati javaslatokat nyújtottunk be annak érdekében, hogy a települések maguk dönthessék el, akarják-e, hogy 12 km-es körzetükben épülhessenek szélerőművek.A szélenergia kormányzati tiltásának feloldásáért továbbra is gyűjtjük az aláírásokat – kérjük, ha még nem tetted, támogasd te is petíciónkat.
A válaszadók 92%-a szerint elég volt abból, hogy a kormány felesleges büntetőadóval terheli a napelemeket. Személyes beszélgetéseink során az is egyértelművé vált, hogy a legtöbben elfogadhatatlannak tartják a jelenleg a napelemek körül kialakult káoszt, amiért kizárólag a kormányt terheli a felelősség.
A válaszadók 72%-a értett egyet az olcsó klímabérlet bevezetésével.Lázár János már beszélt arról, hogy 2023-ban bevezetik a vármegye bérletet. Az LMP hosszú idő óta kéri ezt a kormánytól: nekünk az elnevezése is mindegy, a lényeg, hogy valódi alternatívát jelentsen az autózással szemben és mindenki számára elérhető legyen.
A válaszadók 73%-a mondta azt, hogy szakítanunk kell az orosz-függőségünkkel és a titkosított, soha el nem készülő, orosz pénzből, orosz technológiával épülő atomerőmű építésére vonatkozó szerződést fel kell bontani.Mi, Zöldek, évek óta mondjuk ezt, hiszen az atomenergia nem zöld, nem olcsó és nem fenntartható.A válaszokból jól látszik, hogy a megkérdezettek döntő többsége szerint szakítanunk kell fosszilis energiafüggésünkkel, és az országot fenntartható pályára kell állítanunk, mert ez az energiafüggetlenségünk egyetlen garanciája. Mi az LMP – Magyarország Zöld Pártjával 2023-ban is ezekért a célokért, egy zöldebb, fenntarthatóbb és igazságosabb Magyarországért fogunk dolgozni. És minél többen csatlakoznak hozzánk, annál eredményesebbek leszünk.