Több mint hathektáros ipari parkot létesítettek csaknem 460 millió forintos fejlesztés keretében Harkányban – közölte a Baranya Vármegyei Önkormányzat csütörtökön az MTI-vel.    

A helyhatóság közleménye szerint a baranyai fürdőváros északi határában, a központi üdülőövezettől távol, egy leromlott állapotban lévő egykori gépállomás területén, barnamezős beruházással valósul meg a 6,2 hektáros ipari park, teljes egészében a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 456,4 millió forintos forrásából.    

A fejlesztés keretében belső úthálózat, csapadék-vízelvezető rendszer épült, közvilágítás létesült, továbbá az értékesítésre szánt kilenc telekre bevezették a közműveket. A területen egy új irodaházat is építettek, ahol szakmai és műszaki segítségnyújtással állnak a betelepülő vállalkozások rendelkezésére.  

Az ipari parkba elsősorban a kis környezeti terheléssel járó termelőtevékenységeket, agráripari és más szolgáltatásokat végző vállalkozásokat várják.    

A beruházás segítségével a remények szerint Harkány gazdasága kevésbé függ a jövőben az idegenforgalomtól, hiszen a park új lehetőségeket kínál az ipari, agráripari vállalkozások számára.    

Közölték, elsőként egy főként acélszerkezet gyártásával, beépítésével foglalkozó vállalkozás épített gyártócsarnokot az új iparterületen. 

A közleményben Őri Lászlót (Fidesz-KDNP), a vármegyei önkormányzat elnökét idézve kiemelték: a helyhatóság célja továbbra is a térség gazdaságának fejlesztése, új iparterületek, ipari parkok létrehozása, munkahelyek létesítése és megőrzése.

Forrás: mti.hu