Több mint négy órás, ötszettes mérkőzésen hozta Fucsovics Márton az első mérkőzését az Australian Open főtábláján az argentin Federico Coria ellen.

A világranglista 76. helyen álló argentin és 78. helyen álló magyar teniszező mérkőzésének elején Fucsovics gyorsan break-előnyhöz jutott, ám ellenfele szinte azonnal visszahozta, majd amikor Marci a meccsben maradásért adogatott, az ellenfele ismét ellopta tőle az adogató játékát. A második szettben Coria hamar 3-0-ás előnybe került, ám Marci visszajött 3-3-ra, majd ezúttal az argentin rontotta el az adogatását akkor, amikor már a meccsben maradásért szervált.

A harmadik szettet nagyon simán, 6-2-re hozta Coria, a negyedik azonban megint szoros volt, 6-6-ig fej-fej mellett állt a két játékot, ám a rövidítésben az előny szinte végig a magyar játékosnál volt, és be is húzta a Tie breaket.

A dráma ezután következett: miután Marci a döntő szett első adogatását hozta, Coria orvosi szünetet kért és egy óriási kötéssel a lábán tért vissza. A mozgásán látszódott, hogy nincs minden rendben: sántikálva, nagyon lassan tudott csak mozogni a pályán, a jobban helyezett labdákat már képtelen volt elérni. 1-2 játékkal később a kötés ugyan lekerült róla, ám az állapota nem javult. Becsületére legyen mondva viszont, hogy nagyon keményen küzdött az utolsó pillanatig, nem adta fel, két adogatójátékát meg is nyerte, ám a játszma megnyerésére innentől esélytelen volt számára.

Fucsovics valószínűleg szerdán játszik legközelebb, amikor a Lorenzo Musetti-Lloyd Harris mérkőzés győztese ellen mérkőzik majd meg.

A nőknél Bondár Anna szoros küzdelemben szintén továbbment a román Ana Bogdan ellen. Az első szettet Anna magabiztosan hozta 6-2-re, ám a másodikat ugyanilyen arányban veszítette el. A harmadik szettben azonban ismét magára talált a magyar lány, és 6-3-ra nyert, ezzel bejutott a második fordulóban. Ellenfele a 17. helyen kiemelt lett Jelena Ostapenko lesz.

A másik két versenyzőnk számára korántsem alakult ilyen jól az első forduló. Gálfi Dalma nagyon simán, 6-0, 6-2-es összesítéssel kapott ki a kínai Qinwen Zheng ellen, míg Udvardi Panna 6-4, 6-1-re kapott ki a kolumbiai Camila Osorio ellen. Ez utóbbi vereség azért is fájdalmas, mert győzelem esetén Panna a centerpályán, az első kiemelt lengyel Iga Swiatek ellen játszhatott volna mérkőzést.