A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint – még el nem fogott társával együtt – úgy rabolt ki egy idős embert, hogy a villanyórája lekapcsolásával csalta ki az otthonából – közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn az MTI-vel.    

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és még el nem fogott társa januárban az esti órákban jelent meg az idős, nehezen mozgó férfi hangácsi otthonánál, melynek udvarán lekapcsolták a villanyórát.    

Mikor a férfi kilépett az ajtón, hogy megnézze az áramszünet okát, a betolakodók egyike hátulról befogta a száját és a földre szorította – írta a törvényszék.  

Ezt követően a rablók bementek a lakásba, ahonnan 300 ezer forint készpénzzel, valamint egy mobiltelefonnal távoztak.   

A Miskolci Törvényszék tudatta: a hangácsi rablás bűntette kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény, annak büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés. A büntetési tétel felső határa 15 év a többszörös visszaesőkre vonatkozó rendelkezések alapján.    

A bíróság álláspontja szerint a letartóztatott férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, mivel az eddigi adatok szerint feltehetően bűncselekmények elkövetése útján tartja fenn magát.  

A bíróság mindezeket mérlegelve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – áll a törvényszék közleményében.

Forrás: mti.hu