Ahogyan arról szombaton beszámoltunk, a magyar válogatott óriási győzelmet aratott Izland ellen, és nagyon közel került ahhoz, hogy olimpiai selejtezős helyet érjen el. A mai nap azonban ez nagyon távolra került.

A mérkőzés elején komoly hátrányban kerültünk, amikor már az első percen véglegesen kiállították a magyar csapatból Sípos Adriánt, a védelem oszlopos tagját. Ám a sors iróniája, hogy azt követő percekben a védelmünk kifejezetten jól működött, ám a támadójátékunk megszűnt létezni. Ziccereket, átlövéseket és heteseket is rontottunk, a portugál kapuban Ferreira kiválóan védett, így a félidő derekán már 10-2-re is vezettek a portugálok.

A magyarok ezután próbáltak felzárkózni, időnként fel is jutottak 5-6 gólig, ám még mindig rengeteg volt a kimaradó helyzet és a portugálok kapusa továbbra is nagy százalékkal védte az átlövőink félmagas lövéseit, e mellett a mai meccsen a bírókról sem lehet azt mondani, hogy velünk lettek volna (de azt sem, hogy miattuk kaptunk ki). Így végül 27-20-ra a portugálok győzelmével zárult a mérkőzés.

A magyarok így végül a csoport harmadik helyén végeztek és bár az Izland elleni 2 pontot magukkal viszik – így ponthátrányban nincsenek a riválisaikkal szemben – ha nem szereznek náluk több pontot, akkor a minitabellán csak a 4. helyen végezhetünk. Úgyhogy vagy reménykedni kell, hogy a brazilok le tudják győzni a portugál csapatot, vagy nekünk kell egy bravúrgyőzelem az Európa-bajnok svédek ellen. Erre rögtön szerdán meg is lesz a lehetőségünk.

Borítókép forrása: 24.hu