A rendőrök rablás, valamint súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást egy mohácsi nő és egy férfi ellen.

A mohácsi nyomozók 2022. január 13-án gyanúsítottként hallgattak ki egy 55 éves helyi nőt és egy 36 éves szintén mohácsi férfit. A gyanú szerint a nő és az unokaöccse előző nap este elmentek a nő testvérének görcsönydobokai házához, majd bementek az ingatlanba.

A nő a házban összeveszett a nővérével, mert az a közös tulajdonú mohácsi lakásukból eladta a saját tulajdonrészét, és felszólította, hogy a tulajdoni hányadért kapott pénzt adja át neki. A sértett a felszólításnak eleget téve átadott 70 ezer forintot a húgának.

Ezután a férfi és a nő odalépett a sértett lakótársához, majd miután lehúzták az ágyról, a földön fekvő férfit többször ököllel fejbe ütötték, és további pénzösszeg átadását követelték tőle. A férfi megpróbálta az ütéseket hárítani, amely során a kézfeje is megsérült, de a bántalmazói tovább ütlegelték. Végül a férfi átadta a pénztárcáját támadóinak, akik kivettek belőle 100 ezer forintot, majd távoztak a helyszínről. Az elsődleges orvosi vizsgálatok alapján a férfi a bántalmazás során súlyosan megsérült, eltört az orra.

A rendőrök feltételezett elkövetőket elfogták, majd előállították őket a rendőrkapitányságra. Ellenük rablás bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság.