A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a két férfinak az ügyében, akik Molotov-koktélokkal gyújtottak fel egy véméndi családi házat.

Különös kegyetlenséggel több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete, valamint rongálás elkövetése miatt nyomozott a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság két férfi ellen, akik Véménden rágyújtották a házat az ottlakókra. A megalapozott gyanú szerint a 29 éves, valamint a 25 éves helyi férfiak 2022. augusztus 13-án 2 óra 35 perckor egy véméndi ház szobájának ablakán egy-egy molotov koktélt dobtak be, amelynek következtében a szobában lévő bútorzat kigyulladt. A csörömpölésre a ház lakói felébredtek, észlelték a tüzet, és kimenekültek az ingatlanból.

A nyomozók pár órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, majd  a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével még aznap elfogták a két férfit. A rendőr-főkapitányságra történő előállításukat követően kihallgatták őket gyanúsítottként, amely során mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat, amelyet a bíróság elrendelt.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Kiemelt képünk illusztráció.