Újabb vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon. Ezúttal a hazai pályán játszó Svédország ellen játszottak a mieink is kaptak ki nagyon simán 37-28-ra.

A mérkőzés elején ugyan jól kezdtek a magyarok és tartották a lépést a svédekkel, de hamar kialakult egy 3-4 gólos különbség az egy évvel ezelőtti Európa Bajnok javára. A svédek eleve jóval esélyesebbnek számítottak, amit érvényesítettek is, a félidőben 18-14-re vezettek. Sajnos a védekezésünk nem működött, rengeteg gólt kapott szélről és lerohanásokból is.

A második félidőben is küzdött a magyar válogatott, de a sorsdöntő pillanatokban rendre rossz döntést hoztak a játékosok. Palicka, a svéd kapus egyre inkább extázisba került, a félidő második felében aztán egyre jobban nyílt az olló. A svédek megtehették azt is, hogy pihentették a kezdőiket, ettől még sajnos nem kerültünk közelebb az ellenfélhez.

A magyar együttes legjobbja Rosta Miklós volt, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett. Bóka Bendegúz ötször talált be, Mikler Roland hét, Székely Márton négy védéssel zárt.

Korábban a portugálok döntetlent játszottak Brazíliával, amivel továbbra is megmaradt az esély az olimpiai kvalifikációhoz fontos 8 közé jutásra. Igaz, ehhez most már kell a svédek segítsége is, hogy megverjék Izlandot és Portugáliát is. A magyar válogatott következő mérkőzése két nap múlva Brazília ellen lesz.