Napra pontosan 64 éve született Zámbó Imre, azaz Zámbó Jimmy a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározó alakja, 64 éves lenne, de már huszonhárom éve nincs velünk.

Jimmy Budapesten született, zenei karrierjét már a 70-es években elkezdte, eleinte bárokban lépett fel, később pályafutását az Egyesült Államokban folytatta, onnan 1988-ban tért haza, még ebben az évben tavasszal a Tessék választani! bemutatón lépett fel a Ne kérj című szerzeményével, nyáron pedig Valahol bús dal szól című dalával megnyerte a nemzetközi Interpop Fesztivál szerzői és előadói díját. 1989-ben újra a Tessék választani! fellépői között szerepelt. 1991-ben megjelent első albuma Csak egy vallomás címmel, majd nem sokkal ezután négy és fél oktávos hangterjedelmének és csodálatos előadásmódjának köszönhetően a közönség elnevezte őt Király-nak, majd a Magneoton kiadó feltette a lemezborítón az i-re a koronát.

1995-96 között több ízben is tartott koncertet a Távol-Keleten, például: Isumiban, Yamanashiban és Asakában is. Horvátországban, Szlovákiában is évente többször lépett fel.

A 90-es évek végén a magyar könnyűzenei élet legnagyobb sztárja volt, halála máig megmagyarázhatatlan eset, otthonában, saját fegyverével lőtte magát fejbe, 2001 szilveszterén.