A mai forduló előtt tudtuk, hogy reálisan akkor van esélyünk az olimpiai selejtezőt érő második helyre, ha megverjük Brazíliát és a svédek is győznek Izland ellen. Végülis mindkettő sikeres volt.

A magyar válogatott 28-25-re nyert Brazília ellen. A mérkőzés elején gyorsan elmentünk 9-3-ra, ám megint jöttek az örökletes hibák és brazilok a félidő végére egyenlítettek, és 14-14-gyel vonultunk a szünetre. A második félidő elején fej-fej mellett volt a két csapat, aztán viszont megint elmentünk és már volt, amikor 24-19-re vezettünk. Ám az egyenlítés Mikler óriási védésének köszönhetően nem jött össze, és onnantól megint elmentünk és már nem volt visszaút a brazilok számára.

A svédek magabiztosan kezdték az Izland elleni mérkőzést, ám egy 0-4-es szériát követően 13-11-re már Izland vezetett. Végül a svédek fordítani tudtak, de mindössze egygólos előnyt szereztek. A második félidőben viszont Izland produkált egy 0-5-s szériát, amivel elhúztak a svédek, és innen már nem volt visszaút számukra. Így végül 35-30-ra a házigazdák nyertek.

Így vasárnap van miért izgulni. Amennyiben nyerünk a Zöldfoki szigetek ellen – amire azért jó esély van – és a most már biztos csoportelső svédek is megverik Portugáliát, akkor szinte biztos az olimpiai selejtezős hely.