Újabb hangfelvételek láttak napvilágot a Blikk jóvoltából a végrehajtói kar vezetője, Schadl György és Völner Pál volt miniszterhelyettes között lezajlott telefonbeszélgetésekből.

A felvételeken azt hallani, hogy a korrupcióval vádolt Schadl egyik barátja R., aki egyébként szintén vádlott lett a büntetőeljárásban, figyelmeztette őt, hogy áskálódnak ellene. Kicsit később R. elárulta, hogy egy bizonyos „barátról”, Zs.-ről van szó.

„El fogom mondani, hol van most, hol kapta a vizsgálatot, hogy mitől fél, mi alól akar kibújni, az eredeti papírok, a feljelentés, amit el akar küldeni a miniszter asszonynak. Hogy ki az embere, hogy a parlamenti csávónak mennyit ad, hogy vigye oda Orbánhoz, hogy kitálaljon… És ígértem a két gyereknek három-három kilót, azért mondtam tegnap a hatot. Én azt gondolom, ez nem egy sátáni összeg” – hangzik el az egyik felvételen R.-től.

Az emlegetett „barát” valóban bejelentkezett Schadlhoz, aki viszont nem fogadta olyan jól őt: „Mondtam neki, hogy a hét nem olyan jó. De hogy nagyon fontos lenne. Mondtam, hogy hát értem, de nekem nem olyan jó ez a hét… Azt gondolom, hogy az nem fog megtörténni… Ez a nagy trükk, hogy ott próbál valami hülyeséget kiszedni belőlem, valami olyasmit kimondatni, kifacsartatni, amivel tud b.szakodni … Gyakorlatilag lesz.pott az ember” – mondta.

A lap cikkéből az is kiderült, hogy Schadlot nem hagyta nyugodni az ügy, ezért be akarta biztosítani magát Varga Judit igazságügyi miniszternél is. „Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?” – kérdezte Völnert Schadl. Völner Pál ezután szintén próbálta nyugtatni, hogy ő elintézi az ügyet. „Ez az én szintem, nem kell felemelnünk” – hangzott el.