Határozatot hozott rá a közgyűlés. A Fidesz-frakció nem nyomott gombot.

1. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja egyetértését azzal a városvezetői döntéssel, amely 2022. évben, akkumulátoriparhoz kapcsolódó, szombathelyi beruházási szándék visszautasítását eredményezte.
 
2. A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy a jövőbeni befektetési tárgyalásokon a szombathelyiek egészségének és környezetének megóvása érdekében továbbra is a fenti álláspontot képviselje.

Ezt a határozatot – Németh Ákos (Éljen Szombathely!) tanácsnok előterjesztésére – hozta ma meg a szombathelyi közgyűlés. A 21 fős testület 13 igennel adot zöld utat a javaslatnak és egyben mutatott piros lámpát az akkumulátor gyáraknak. – írja az ugytudjuk.hu

Szombathely tehát – a magyar városok közül elsőként – hozott meg egy fontos, a környzetet óvandó döntést, miszerint nem lesz a városban akkumulátorgyár.

Pécs esetében egyelőre (még?) nem merült fel a kormányzat részéről, hogy ilyen gyárat telepítsenek a városba, azonban látva a Fidesz szenvedélyes kapcsolatát az akkumulátorgyárakkal, egyáltalán nem kizárt, hogy mindez a jövőben meg fog történni. Írásban kerestük Péterffy Attila polgármestert, hogy megtudjuk az álláspontját arról, hogy Pécs városa tervez-e hasonló határozatot elfogadni, mint tette azt a szombathelyi közgyűlés.

Amint megkapjuk válaszait, cikkünket frissítjük!