Tegnapelőtt ünnepelte 62. születésnapját Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi, ám az idei ünnep korántsem volt olyan önfeledt, mint régen. Eleve beárnyékolja az a tény, hogy a közeljövőben börtönbe kell vonulnia, ráadásul e mellett egészségügyi problémák is gyötörték, konkrétan olyan intenzív fulladásos rohamot kapott, hogy egy alkalommal magánkórházba is szállították. A zenész úgy érzi, kezdenek elfogyni az energiái.

Az elmúlt hét év felőrölte az energiámat. Azt hittem, sohasem fogy el belőlem a lendület, de most úgy érzem, mégis. Olyan problémák jelentkeztek nálam a közelmúltban, amik valószínűleg lelki eredetűek, de már szervi problémákban is mutatkoznak. – nyilatkozta a Blikknek az énekes.

Elmondása szerint az orvosok sem tudják pontosan, mi a problémája: Levegőért kapkodtam percekig. Nem sokkal később aztán bevonultam egy magánkórházba vizsgálatokra, amelyek elég rossz eredményeket hoztak, ráadásul még mindig nem jöttek rá, mi okozhatja a fulladásos rohamokat.

A hirtelen jövő betegség miatt ugyanakkor valószínűleg nem fogják elengedni a büntetését, vagy elhalasztani annak végrehajtását. Erre ugyanis csak különös méltánylást érdemlő esetben van lehetőség, és a betegségek ritkán esnek ebbe a kategóriába, ráadásul a börtönkórházak a legtöbb egészségügyi probléma kezelésére fel vannak készülve.