Pupp Réka ezüstérmet nyert az 52 kilogrammosok között a cselgáncsozók párizsi Grand Slam-tornáján, ezzel pedig tizenkét év után először volt magyar döntős a legrangosabb európai viadalon.

A nemzetközi szövetség eredményközlő honlapja alapján az Atomerőmű SE 26 éves sportolója második kiemeltként kihagyta az első fordulót, majd a nyolcaddöntőben ipponnal győzte le francia ellenfelét. A folytatásban az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Charline Van Snicket aranyponttal, míg a brazil Larissa Pimentát iponnal felülmúlva jutott be a fináléba.   

Az utolsó összecsapáson a koszovóiak olimpiai bajnoka, Distria Krasniqi egy vazaarival jobbnak bizonyult a magyarok háromszoros GS-győztesénél, aki így is nagy lépést tett a jövő évi párizsi játékok felé, mivel az ezüstérem mellett 500 olimpiai kvalifikációs ranglistapontot gyűjtött Franciaországban.     

Legutóbb 2011-ben Ungvári Attila léphetett tatamira az aranyéremért, és – Pupphoz hasonlóan – ő is másodikként zárt a párizsi szupertornán.

Forrás: mti.hu