A nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indítványozta a Baranya vármegyei férfi letartóztatásának elrendelését.

A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök 2023. február 4-án, reggel, Pécs belvárosában szabálysértés elkövetése miatt intézkedtek egy 35 éves helyi férfival szemben. Miután a rendőrök közölték, hogy helyszíni bírságot szabnak ki vele szemben, a férfi trágár szavakkal szidta a hivatalos személyeket. Mivel a férfi többszöri felszólításra sem hagyott fel a rendőrök szidalmazásával, közölték vele, hogy előállítják a városi rendőrkapitányságra.

A férfi erre rátámadt a rendőrökre és ököllel egyikük feje irányába ütött, amely ütés a rendőr védekezése miatt csak a sértett vállát érte el. Az elkövető ez után ököllel még egyszer megütötte a rendőrt, ekkor a mellkasát célozta, de a hárítás miatt az érintőlegesen a sértettet ért ütés a korábbihoz hasonlóan sérülést nem okozott.

A rendőrök végül testi kényszert alkalmaztak, és földre vitték a férfit, majd megbilincselése után előállították a kapitányságra.   

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítotti kihallgatása után indítványozta letartóztatását.  A gyanúsított egzisztenciális körülményei rendezetlenek, erőszakos és vagyon elleni cselekmények miatt büntetett előéletű, így alappal lehet tartani attól, hogy a letartóztatás elrendelése nélkül elérhetetlenné válna, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedés tárgyában a Kaposvári Járásbíróság dönt.