Mint minden sportnak, a teniszre való fogadásnak is megvannak a maga kihívásai, ám lehetőségből szerencsére több van. A tenisz egy igen összetett sport, viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy ha kellően elsajátítjuk a szabályokat, akkor saját fogadásunkat is megkönnyíthetjük. A tenisz nem csak a sport szerelmeseinek körében elterjedt, hanem a magyar sportfogadók körében is. Szakértők szerint a jelenség minden téren tapasztalható, ennek oka pedig az, hogy amellett, hogy az online sportfogadás magyarországon népszerű, számos segítség is rendelkezésünkre áll, főleg ha kezdő fogadónak számítunk. Az internet és a modern eszközök lehetővé teszik, hogy megkönnyítsük saját elfoglaltságainkat és szabadidős tevékenységeinket, valamint tekintve, hogy Magyarországon legálisak és törvényileg vannak szabályozva a fogadóirodák, magas színvonalon, biztonságban meg tudjuk kötni a fogadásokat. Az online tenisz fogadás világa igen sok lehetőséget rejt, ráadásul a Grand Slam-tornák élő közvetítései rendkívül izgalmasak.

Hogyan fogadjunk?

Számos tanács olvasható az interneten a fogadások témakörében, a legtöbb pedig hasznosnak is bizonyul. A modern világnak köszönhetően rengeteg fórum és hírportál foglalkozik a témával, ezért mára már a kezdők is könnyen megtalálják számításaikat. Minden sportfogadónak érdemes megfogadnia a szakértők tanácsait, és az alapos tájékozódás is elengedhetetlen ahhoz, hogy a fogadások sikeresek legyenek.

Mint ahogyan azt említettük, a tenisz egy összetett sportág, azonban az általános tudnivalókat könnyen el lehet sajátítani. Az ütősportnak fő szabályai közé tartozik például az, hogy kettő, vagy négy játékos játssza. A fogadások során ezt ki lehet használni, hiszen ellentétben a labdarúgó világbajnoksággal, itt csökken a választási lehetőségünk, ami növeli a nyerési esélyeket. A teniszt ütőkkel és labdákkal játsszák, melynek lényege, hogy az ellenfél ne tudja visszaütni a passzolt labdát. Amennyiben sikerül kivédeni a támadást és visszaütni a labdát, az ellenfél kapja a pontot, ellenkező esetben pedig a passzolóé a pont.

A sikeres sportfogadás szabályai:

  • Ismerd ki a sportszabályokat
  • Légy türelmes
  • Tájékozódj
  • Állj a fogadáshoz pozitívan
  • Kövesd az eredményeket
  • Többször fogadj kis összegekben
  • Figyeld a változásokat
  • Kövesd a játékosok állapotát
  • Légy tisztában a lehetőségeiddel

Grand Slam-tornák és tehetséges játékosok

A tenisz világa tele van jobbnál jobb játékosokkal, akik világhírűek lettek tehetségük és lenyűgöző teljesítményük miatt. Azokat a versenyeket, ahol a teniszezők megmérettethetik tudásukat, Grand Slam-tornának nevezik. A tornák régmúltra visszatekintő hagyománnyal rendelkeznek, melyet egy évben egyszer rendeznek meg. A négy nagy teniszbajnokságból álló sorozat a legfontosabb esemény a tenisz világban, amelyet a Nemzetközi Teniszszövetség felügyel. A tornán nők és férfiak egyaránt részt vehetnek, az első verseny pedig az Australian Open, melyet minden év januárjában rendeznek. Ezután májustól június elejéig a French Open kerül megrendezésre, ezt követi a Wimbledon, illetve az US Open. Az Australian és az US Open-t az Egyesült Államokban játsszák, mindkettőt kemény pályán. A tornák során rengetegen fogadnak az eredményekre Magyarországon, ezért érdemes néhány alap információt tudni a Grand Slam tornákról.

Australian Open

Az év első tenisztornáját, amelyen számos fogadó rakja meg tétjeit, Ausztráliában rendezik, helyileg Melbourne-ben. A tornát és az ahhoz tartozó egyesületet 1905-ben alapították, azóta pedig minden évben óriási látogatottság övezi a versenyeket. Elemzések szerint idén januárban több, mint 900 000 ember vett részt a nyitó tornán. Az Australian döntőjét férfi egyesben Novak Djokovic nyerte, míg a női döntő nyertese Aryna Sabalenka lett.

Novak Djokovic profi szerb teniszező jelenleg a világ első helyén áll az ATP (Association of Tennis Professionals) szerint. A teniszező összesen 93 egyéni bajnoki címmel rendelkezik, valamint továbbra is tartja a rekordját, melyen 10 alkalommal nyerte meg az Australian Open tornát. A profi teniszező számos további rekordot is döntött, emellett a világhírű teniszező Rafael Nadal és Roger Federer-t is legyőzte.

Wimbledon bajnokságok

A Wimbledon a világ legrégebb óta rendezett teniszversenye, ezenkívül mivel az egyesületet 1877-ben alapították, ezért a legrangosabb eseménynek számít a tenisz világban. A versenyeket Londonban rendezik, és mint minden évben, idén is július 3-tól egészen július 16-ig fog tartani. Érdekesség, hogy a Wimbledoni tornára a királyi család is minden évben ellátogat, ezenkívül egyedi hagyomány, hogy az eseményen a nézők tejszínt és epret fogyasztanak, mely mára már igazi kulturális szimbólummá vált a torna alatt.