Ettől a héttől útjára indul a fizetős facebook. Mielőtt azonban bárki megijedne: nem Magyarországon és nem is általános jelleggel. Mindössze arról van szó, hogy egyes országokban – első körben ezek Ausztrália és Új-Zéland – van lehetőség arra, hogy 11.99 (I-Phone esetén 15) dollárért egy kék pipát vásárolhatnak. A pipának számos előnye lesz, például közvetlen hozzáférés az ügyfélszolgálathoz, erősebb védelem adatlopások ellen, illetve olyan csillagok, amivel alkotókat tudnak díjazni a facebookon.

A kék pipa használatának lesznek bizonyos korlátjai. Kezdetben kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe és csak akkor, ha elmúltak 18 évesek, valamint magának a profilnak is már meghatározott ideje a közösségi oldalon kell lennie. Ezek vélhetően biztonsági okokból előírt szabályok, mellyel azokat a kudarcokat akarják elkerülni, ami az Instragramm hasonló ötleteinél történt meg.

A fizetős facebook project oka vélhetően az, hogy az elmúlt időszakban Mark Zuckerberg Metaverzum projectje anyagi értelemben egyáltalán nem sikeres eddig kb. 3.7 milliárd dolláros veszteséget termelt.

Borítókép forrása: Pixabay.com