Baranya vármegye közútjain 2023. február 13-a és 19-e között összesen 49 baleset történt, amelyek közül 41 anyagi kárral, nyolc pedig személyi sérülés is járt. Mind a nyolc személyi sérüléssel járó baleset okozója személygépkocsi vezetője volt. Hat baleset könnyű, kettő pedig súlyos sérüléssel végződött, amelyek során összesen 13 személy sérült meg. Ittasság gyanúja egy esetben merült fel a balesetek során.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a sebesség nem megfelelő megválasztása, az elsőbbségadás elmulasztása és a szabálytalan kanyarodás voltak.

A héten összehangolt sebességmérésre számíthatnak a közlekedők a Szigetvári és Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén, valamint Pécs és Szigetvár között a 6-os számú főúton, ahol drónokkal az előzés szabályainak betartását is ellenőrzni fogják.  

A tavaszias időjárás beköszöntével több kétkerekű járműre lehet számítani az utakon, ezért kérjük, hogy rájuk különösen figyeljenek oda, türelmesen, a szabályokat betartva közlekedjenek!