A szigetvári rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását annak a három fiatalnak, akiket kifosztással gyanúsítanak.

A rendőrségre 2023. február 22-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Szigetváron bántalmaztak egy férfit.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a sértett elment egy Berzsenyi utcai lakásba, ahol három másik fiatallal találkozott, mert úgy volt, hogy egyikük megveszi tőle a kabátját. A lakásban egy 18 éves szigetvári férfi szóváltásba keveredett a sértettel, mert az meggondolta magát a kabát eladásával kapcsolatban. Ekkor a férfi és a lakásban tartózkodó két társa – egy 19 éves halászteleki nő, valamint egy 17 éves szentdénesi fiú – szidalmazni kezdték a sértettet, majd bántalmazták is. Egyikük a lábánál fogva lerántotta az ágyról, majd többször ököllel arcon ütötték, és közben a 18 éves férfi elvette tőle a mobiltelefonját is.

A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőket, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók, az eltulajdonított telefont pedig lefoglalták.

Ellenük – őrizetbe vételük mellett – csoportosan elkövetett kifosztás bűntette miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság, és kezdeményezték mindhárom fiatal letartóztatását.

Jogszabály alapján a sértett jogosult áldozatsegítő szolgáltatásokra, ezért a rendőrség áldozatvédelmi előadói elősegítették számára a közvetlen kapcsolatfelvételt az Áldozatsegítő Központ szakembereivel.