Bár a Ferencváros a mai csoportmérkőzése előtt a még továbbjutó 4. helyen állt, nem volt a helyzete könnyű. Ugyanis az 5. helyen lévő francia AIX 2 ponttal állt mögöttük, és ha ők 8 vagy több góllal nyernek a spanyol Benidorm csapata ellen, akkor a Ferencváros csak pontszerzéssel juthatott tovább. A pontot pedig a német sztárcsapat, a Flensburg ellen kell megszerezni…

A mérkőzés álomszerűen kezdte a Fradi, gyorsan 6-3-as vezetésre szert tett, ám a félidő 20. perce környékére felzárkóztak a kissé már félgőzzel játszó németek. A szünet előtt azonban megint picit el tudott lépni a magyar csapat, így a félidőt 15-13-as magyar előnnyel zárták a csapatok.

A második félidő elején megint az öltözőben maradtak a németek, és a Ferencváros 19-14-re elhúzott, ám ekkor más sebességre kapcsolat a Flensburg és a Fradinál is elkezdtek jönni a hibák, így hamar 19-19 lett az állás, majd később 3 góllal elmentek a németek. A Fradi úgy tűnt sokáig, hogy nem tud visszakapaszkodni, 1 perccel a vége előtt még kettővel vezetett a Flensburg, ráadásul az AIX már 10 góllal vezetett spanyol ellenfele ellen.

Ám egy gyors magyar gól után még megmaradt a remény, bár 20 másodperccel a vége előtt még a Flensburgnál volt a labda. A játékvezetők azonban megelégelték, hogy a Flensburg a saját kapuja előtt passzolgat és passzív játék miatt elvették a labdát, majd egy passz után az utolsó másodpercben – a németek szerint sípszó után, de nem volt videóbíró, hogy ezt le lehessen ellenőrizni – egyenlített.

A lFensburg így is a csoport első helyén zárt, ám a Fradi megvédte a 4. helyét, így a legjobb 16 között a francia Montpellier ellen játszhat. Az sem lesz sétagalopp…

Borítókép forrása: fradi.hu