A tűzoltóság szóvivőjének szerda hajnali közlése szerint legalább 26-an meghaltak és legalább 85-en megsérültek a Görögországban szerdára virradóra történt vonatbalesetben – írja az MTI. A tűzoltók először 16 halálos áldozatról számolt be, azóta egyes források már 32-re emelkedett a számuk.

A balesetet egy személyvonat és egy tehervonat ütközése okozta. Előbbi Athénból ment Thesszalonikibe, utóbbi Thesszalonikiből Láriszába tartott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan egymásnak mentek. Az ütközés elemi erejű volt, a személyvonat első három kocsija kigyulladt és szinte teljesen megsemmisült. A vonaton nagyjából 350-en utaztak, közülük 250 embert biztonságosan evakuáltak.

Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy az ütközés ereje miatt a mentés nagyon nehéz körülmények között zajlik. Égési sérültek ellátására használt kórházi egységeket kellett riasztani és több tucat mentőautó van a helyszínen. A larisszai kórház tisztviselői szerint legalább 25 embernek vannak súlyos sérülései az áldozatokon felül.

Forrás: 24.hu

Kép: SAKIS MITROLIDIS / AFP