A korábbi években megszokottakhoz képest idén is megrendezésre kerül a PTE pszichológia szakos hallgatóinak szervezésében a Pécsi Pszichológus Napok, amelynek célja, hogy a pszichológiában kevésbé jártas, ám a téma iránt érdeklődő közönség számára közelebb hozzák az ilyen jellegű előadásokat.

Az esemény fókuszában idén az egyén és a társas kapcsolatok állnak. Az előadások és műhelyfoglalkozások során – amelyeket egyébként nem csak egyetemi hallgatók, hanem minden érdeklődő szabadon látogathat – arra keresik a választ, hogy mivel kell szembesülnie a 21. század emberének az őt körülvevő társas környezetben.

A Facebook esemény – amelyet IDE kattintva érhetnek el – leírásában a szervezők így fogalmaznak:

„Előadásaink és műhelyfoglalkozásaink során olyan témákat járunk majd körbe, mint az ember egyéni és közösségi szükségletei, kapcsolati dinamikái; függőként élés és függővel való együttélés; gyászfolyamat az egyén és a közösség szintjén; kapcsolatok kialakításának módja a saját minták felhasználásával; a kisebbségi személyek élete, társas működése és az integrációjukat segítő közeg, egy csoport befogadóbbá válásának lehetséges módjai.

A felsorolt témák csupán ízelítőként szolgálnak, gyertek el főeseményünkre és ismerjétek meg jobban saját magatokat és környezeteteket!”

Néhány további fontos információ:

Az előadások helyszínéül a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának „B” épülete szolgál majd.

A rendezvény időpontja: 2023. 03. 23-25.

A szombaton megrendezésre kerülő előadások és műhelyfoglalkozások, az érdeklődő külföldi hallgatókra való tekintettel angol nyelven zajlanak majd.

https://www.facebook.com/events/505643514851815/

Kiemelt kép: Racskó Sarolta