Március 16-án indítja útjára Pécs Most Városviták elnevezésű rendezvénysorozatát a Pécs Most Egyesület. Az előadás címe, amelyet a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesülettel közösen szerveznek Egyetemek a Politika Fogságában.

A beszélgetésen résztvevő felszólalók listája az esemény leírása szerint még nem végleges, azt azonban már lehet tudni, hogy Dr. Horváth Csaba, egyetemi oktató, a PTE Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP-Magyarország Zöld Pártja pécsi országgyűlési képviselője a meghívott előadók között szerepel.

A téma – ahogy azt a cím és a már említett esemény leírása is mutatja – a felsőoktatás és az egyetemek helyzete. Ahogy a szervezők fogalmaztak:

„Meghívott előadóink a modellváltásnak nevezett egyetemi átalakításokról, az egyetemeket fenntartó alapítványok körül kialakult politikai jellegű kérdésekről, valamint ehhez kapcsolódóan az Európai Bizottság és a Magyar Kormány között fennálló vitáról, az Erasmus-pénzek „befagyasztásáról” beszélgetnek majd.”

A rendezvény időpontja: 2023. március 16. 18:00

Helyszíne: VOKE, Vasutas Művelődési Ház (Pécs, Váradi Antal utca 7/2)

További részletek, információk a Facebook eseménynél érhetők el:

https://fb.me/e/uSU2MuX3