Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter, a Magyar Közút igazgatóságának tagja már két évvel ezelőtt is el akartak válni. Akkor azonban politikai körökből jelezték a miniszternek: nem lenne szerencsés, ha megtennék. – írja az Index.

Kedd este először az igazságügyi miniszter férje jelentette be egy azóta törölt Facebook-posztban, hogy válnak. Később Varga Judit hivatalos közleményben erősítette meg a válás tényét.

Valóban válófélben vagyunk. Ahogy eddig is, ebben a nehéz időszakban is három közös gyermekünk biztonsága és nyugalma a legfontosabb számunkra. Ezért tisztelettel arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy legyenek tekintettel fiainkra, képmásukat ne hozzák nyilvánosságra, valamint tartózkodjanak pletykák, találgatások közlésétől. Külön, de minden szeretetet meg fogunk adni a három csodálatos fiunknak

– írta a miniszter.

Mindez nem teljesen újdonság, már 2021 februárában szóltak arról hírek, hogy nincs rendben Varga és Magyar házassága, a Blikk szerint a pár már akkor is el akart válni egymástól, a lap szerint mindezt politikai nyomásgyakorlás miatt nem tették meg, ugyanis a Fidesznél úgy vélték, hogy nem jönne jól a választások előtt a botrány.