Dalommal hívlak közelebb – címmel megjelent a dal, mellyel színészek fogtak össze a Pécsi Harmadik Színházért. Tamás Éva szövegét Tóth Álmos és Schulteisz Gábor zenésítették meg, s 36 színész keltette életre.

A klipben olyan színművészek is vállalták a közreműködést, akik személyesen nem tudnak részt venni a közelgő színházmentő gálán, de játszottak már a Pécsi Harmadik Színház színpadán és nevükkel, ismertségükkel a színház ügye mellé álltak.

A „Lenni vagy nem lenni? – Színészek színesen a Harmadik Színházért” esten a 60 fellépővel együtt a közönség is “kiálthat ezzel a dallal” a pécsi teátrumért. Aki nem szeretne kimaradni az egyszeri és megismételhetetlen eseményből, példaértékű összefogásból, érdemes sietnie. A kiemelt támogatói jegyekből már csak korlátozott számban tudnak vásárolni.

http://pecsiharmadikszinhaz.hu/jegyvasarlas/

Az izgalmas gálaműsor után a fellépő művészekkel együtt meglepetésekkel várja a Pécsi Harmadik Színház a kedves közönségét. A jótékonysági est nézőinek megvendégelését további támogatóiknak köszönhetően fogadással, borkóstolóval, csemegével szeretnék megköszönni.

A gálaműsor nézőközönségének lehetősége lesz személyesen is találkozni kedvenc színészeikkel, beszélgetni, esetleg profi fotókat készíteni, s mindenekelőtt rendkívül jól érezni magukat. Várjuk Önöket!

Március 15-én a Lenni vagy nem lenni? – Színészek színesen a Harmadik Színházért címmel jótékonysági előadásra várják a nagyérdeműt, ahol Vári Éva és Bősze Ádám lesz a házigazdája annak a gálaműsornak, melyen ismét a Pécsi Harmadik Színház színpadára lép Fillár István, Lux Ádám, Márton András, Újvári Zoltán, Gergely Róbert és Köles Ferenc mellett számos olyan pécsi színművész, akik a színház korábbi vagy még repertoáron lévő előadásainak népszerű szereplői.

A március 15-én 17 órakor kezdődő Lenni vagy nem lenni? című estre kiemelt helyárú jegyek vásárlásával támogathatja minket kedves néző a színházat.

Lenni vagy nem lenni? A Pécsi Harmadik Színház számára 2023 tavaszán ez nem egy jól ismert Shakespeare-mű klasszikus szállóigévé vált mondata. Ez a kérdés a kortárs magyar dráma fellegváraként ismert teátrummal kapcsolatban most a „Létezni vagy nem létezni?” „Alkotni vagy nem alkotni?”, „Fennmaradni vagy elenyészni?” fájón nehéz dilemmáját veti fel. Egy színház, amely működésének csaknem 40 éve alatt olyan előadásokat hozott létre, melyekkel mind a szakma, mind a közönség elismerését folyamatosan elnyerte és élvezte. Amely egyediségével, kortárs magyar drámákhoz való ragaszkodásával is képes volt élni és katarzist nyújtani estéről estére.

Március 15-én, 17 órakor pécsi és fővárosi művészek, akik valaha megfordultak a teátrum színpadán, összefogtak, hogy egy változatos műfajú, sokféle stílust ötvöző, tartalmas estével ajándékozzák meg a publikumot.

A műsorban fellépő művészek mindannyian tiszteletdíj nélkül lépnek fel, a gálaműsor teljes bevételével a Pécsi Harmadik Színházat támogatják, remélve, hogy gesztusuk a Színházmentő akció keretében további mecénások csatlakozását is segíti.

A műsorban fellép:

Bacskó Tünde, Bánky Gábor, Bera Márk, Bíró Kriszta (online), Dévényi Ildikó, Fillár István, Fischer Norbert, Frank Ildikó, Füsti Molnár Éva, Gergely Róbert, Götz Attila, Józsa Richárd, Koszta Gabriella, Köles Ferenc, Krum Ádám, Kulcsár Viktória, László Csaba (online), Lux Ádám, Márton András, Németh János, Schrämpf Mária, Sólyom Katalin, Stenczer Béla, Stubendek Katalin, Tamás Éva és a Játéktár Színjátszó Tábor résztvevői, Újvári Zoltán, Várnagy Kinga és Zengő Ágnes.