Március 19-én osztotta meg Facebook-oldalán a harmadik – és egyben befejező – részét a Városinfó. Ebben főleg közlekedési kérdésekre válaszolt a város polgármestere.

Volt olyan kérdés, hogy várhatóak-e elektromos csuklós buszok. Péterffy Attila válasza az volt, hogy ha lesz pályázati lehetőség, akkor pályázni fognak, de az azért még tesztelést igényel, hogy a város mely területén tudnak az elektromos csuklós buszok megfelelően működni.

A csuklós buszok kapcsán felmerült egy olyan kérdés, hogy a fő időszakokban a legnagyobb kihasználtságú járatokon miért szólóbuszokat használnak csuklós járatok helyett. A polgármester szerint ezeken a vonalakon az érintett időszakban rendre csuklós buszok vannak. Amennyiben műszaki meghibásodás, közlekedési baleset vagy valamilyen előre nem látható esemény ezt meghiúsítja, akkor előfordulhat, hogy a csuklós buszt szóló járművel sikerül csak pótolni, de ez csak eseti szükségmegoldás (ahhoz képest én elég gyakran tapasztalom… – szerk.).

Felmerült, hogy a 23-as és 24-es járatoknál miért nincsenek csuklós buszok? A polgármester válaszában kitért, hogy a 23-as busz Deindoli részén nem fér el a csuklós busz, a 24-es járat esetében a Tüke Busz felmérte az utasforgalmi adatokat. Azokat a járatokat, ahol rendszeresen zsúfoltság volt tapasztalható, csuklós fordákba szervezték, de ennél többet csak más, forgalmasabb járatok rovására lehetne erre a vonalra helyezni, ami csak még több problémát jelentene.

Felmerült még kérdésként az egyes járatok bővülése, ám a polgármester szerint erre jelenleg nincs kapacitás, a bővülés a létszám és a lehetőségek hiányában egyelőre nem megoldható.

Felmerül az elektromos lyukasztók kérdése is a hagyományos lyukasztók helyett, ám Péterfy szerint ehhez átfogó közlekedési és jegyértékesítési reformra lenne szükség, amire jelenleg a városnak nincs kapacitása. Ugyanakkor az online jegyvásárlást igyekeznek a jövőben is előnyben részesíteni.

Volt még néhány egyéb kérdés az állítólagos 16 milliárdos adósságról és az étkezési díjakról. Hogy ezekre mit válaszolt a polgármester, azt itt megnézheti a videóban.