Állatkínzás miatt kerül szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé egy budapesti nő, aki 73 négyzetméteres lakásában tartott összesen 107 macskát és egy kutyát. A lakásban hihetetlen körülmények uralkodtak, miközben az állatok fertőzöttek, rühesek és soványak voltak. A vádlott elmondása szerint azonban ő rendesen gondozta őket és többször is kérte, hogy valaki vigye el a macskákat. A cicák a lakáson belül szaporodtak, emiatt voltak ilyen sokan – állítja a nő.

Az eset még 2019 júliusában pattant ki, amikor a társasházhoz riasztották az állatmentőket. A házban már évek óta terjengett a lakásból kiáradó bűz, de sokáig nem történt semmi. A ház közös képviselője szerint több felszólító levelet is küldtek a lakás tulajdonosának, beszélni is próbáltak vele, de előrelépés nem történt. Elmondása szerint a közös képviselők jogköre csak a lakásajtóig terjed, így ennél többet nem tudott tenni.

Végül a patthelyzetet az oldotta fel, hogy a lakás szomszédságába egy kisgyermekes család költözött, akik hamar megelégelték az irdatlan bűzt és kihívták az állatmentőket.

A Segítő Angyalokat elképesztő körülmények fogadták: 107, szemlátomást beteg, sovány macskát találtak szerteszéjjel, a padlót tíz centiméter vastagon borította állati ürülék, amiből jutott a falakra és a bútorokra is. Mindenhol kukacok és csótányok hemzsegtek, a gyomorforgató közegben pár percnél tovább nem lehetett megmaradni. Sok macska leukózistól szenvedett, ami az egyik legsúlyosabb betegség, amit elkaphatnak. A kimentett macskák közül végül több is elpusztult, a kutyát pedig fertőzés miatt kellett elaltatni.

Az állatokat tartó nő szerint ő rendesen gondozta az állatokat, de a macskák a lakáson belül szaporodtak. Elmondása szerint kérte, hogy vigyék el a macskákat. „Több állatvédőnek adtam nem kis mennyiségű pénzt, hogy keressenek gazdákat a macskáknak, ez már kb. tíz éve folyik, hogy az állatvédők megígérték, hogy elvisznek macskákat gazdákhoz, semmi nem történt. Semmibe’ nem segítettek, csak a pénzemet adtam ki, de soha nem értek rá semmire. És egyáltalán egy macskát nem vittek el, hanem hoztak nekem macskákat” – mondta.

A nő ma áll bíróság elé, akár három év börtönt is kaphat.

Forrás: Index