Instagram-oldalán jelentette be a világbajnok Mesut Özil, hogy befejezi profi pályafutását. A 34 éves, török származású német játékos az İstanbul Başakşehir FK játékosaként vonul vissza – írja a 444.hu.

A posztjában, amiben megköszöni az összes klubjának, csapattársának, és szurkolójának, hogy támogatták pályafutása során, Özil azt írja, hogy sorozatos sérülései miatt is döntött inkább úgy, hogy befejezi karrierjét.

Özil 2006-ban kapta első profi szerződését, szülővárosa, Gelsenkirchen csapatától, a Schalke 04-től. Igazán ismert játékos a Werder Bremenben lett, ahol 71 meccsen 13 gólt szerzett, innen szerződtette őt 2010-ben a Real Madrid. Abban az évben már világbajnoki bronzérmet szerzett német válogatottként Dél-Afrikában.

A spanyol rekordbajnoknál egy bajnoki címet szerzett, megnyerte a Király-kupát is, 2013-ban igazolt el az Arsenalba, ekkor volt pályája csúcsán, következő évben világbajnokságot is nyert Brazíliában.

Technikája az európai topfutball mezőnyében is kivételesnek számított, de hamar ért fel a csúcsra, és karrierje második szakaszában már kevesebb emlékezetes sikere akadt. Ekkoriban Kínában játszott, majd 2021-ben a Başakşehirbe igazolt, ami a jelek szerint pályafutásának utolsó állomása lesz.

Borítókép forrása: infostart.hu