A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálatának munkatársa ugyan ünnepnapon kapott értesítést, de a bejelentésre, ami egy láthatóan sérült, nagy termetű madárról szólt, azonnal a tettek mezejére lépett. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa időben érkezett a helyszínre ahhoz, hogy Zók község határában, a szőlőhegyen rábukkanjon, a sérül, öreg rétisasra.

A rétisas Magyarország legnagyobb ragadozó madara, amelynek a befogása még a sérült egyedek esetében sem, és még szakemberek számára sem, az egyszerű feladatok közé tartozik. Történt ebben az esetben is több sikertelen befogási kísérlet, amelyek után, végül is kézre került a sérülés következtében, és az ellenállásban alaposan legyengült rétisas. A gyors intézkedésnek, és az azt követő szakszerű ellátásnak köszönhetően a madár szépen lábadozik a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyén.

A befogott rétisas teljes felépülését követően a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai természetesen szabadon engedik a madarat a befogás helyszínének közelében.

Forrás: ddnp.hu