Az V. nyírségi böllérfesztiválon készült videó a mellett, hogy a nyugalom megzavarására alkalmas, még jó eséllyel bűncselekmény elkövetésére is bizonyíték, legalábbis az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és további 7 civil szervezet szerint. A videó alapján ugyanis egyértelmű, hogy az egyik vágásra szánt disznó még életben volt, amikor perzselték, és más feldolgozási munkálatoknak vetették alá. Az egyik ott lévő látogató még meg is jegyzi, hogy röfög is az állat.

A helyzetet csak fokozza az a tény, hogy az adott disznó már felesleges volt, ugyanis minden csapatnak megvolt már a saját állata.

„Végighallgatta 17 társa visítását, haláltusáját, érezte a vérszagot, akit fülénél és farkánál fogva rángattak le az autóról, aki, miután elvágták a torkát, még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették. Látod rajta, hogy már meg sem próbál küzdeni, csak érjen véget a mérhetetlen szenvedés, amit ezek az emberek okoznak neki.” – számol be az Állatmentő Szolgálat Alapítvány oldala.

Az eseménynek lesz következménye, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Macskaárvaház Alapítvány, a Malacvédő Alapítvány, a MAVEG – Magyar Vegán Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a PCAS Állatmentés, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Vegán Aktivisták Magyarország közös feljelentést tesz az ügyben.