A tegnapi esős idő után, a ma vasárnapi napsütés kirándulásra csábít. A Mecsek lankáin sok kedvelt kiránduló célpont található. Közülük az egyik ilyen a Mandulás, ahol a tornapálya mellett a Mandulás játszótér is a családok egyik kedvenc kirándulóhelye. Az elmúlt kora tavaszi időszakban a BIOKOM Nonprofit Kft. jóvoltából történtek felújítások. Két vadonatúj fedeles asztal-pad garnitúra került ki a volt büfé előtti térre, valamint két asztal-pad garnitúrát is felújítottak. A játszótér körüli kerítés egy része is megszépült, mely egy csiszolást követően új festést kapott.

Az elmúlt években elkezdett felújítások első fordulójának köszönhetően 2021 nyarán a Pintér János Parkmegújítási Program keretében újult meg a Mandulás tornapálya. Akkor a BIOKOM NKft. szakemberei az elhasználódott elemeket bontották el, és a helyükre biztonságos és megszépült eszközöket telepítettek. Az elmúlt napokban egy új elemmel bővült a létesítmény.

A tavaszi kiránduló időre felkészülve a tornapálya nyugati fordulójában egy pihenő is várja a megfáradt túrázókat. A fák árnyékában a fedett esőbeálló és a pad segít abban, hogy újult erővel folytathassák utjukat.

A mostani fejlesztések összértéke bruttó 2 millió forint, melyet Topán László, a terület önkormányzati képviselője képviselői keretéből finanszírozott.

Forrás: biokom.hu