Kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül jogerősen két év három hónap fegyházra és három év közügyektől eltiltásra ítélte K. I.-t – közölte a Pécsi Törvényszék. A bíróság megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi – aki többször volt már elítélve szeméremsértés vétsége miatt – hajléktalanként él Pécsett.

2021. szeptember 26. napján 15 óra 45 perckor a vádlott ittas állapotban egy pécsi buszmegálló padján ült, amikor észrevette a buszra várakozó F. V. sértett nőt. Először pénzt kért a sértettől, majd miután a sértett közölte vele, hogy nem tud pénzt adni, a vádlott közölte vele, hogy „nagyon dögös” és „jól néz ki”. Majd a padon ülve lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, önkielégítést végzett. A vádlott az önkielégítés során a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

A sértett, valamint a helyszínen tartózkodó és a vádlott cselekményét szintén észlelő nő felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az önkielégítést, és közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget, mire a vádlott felhúzta a nadrágját és átment az út másik oldalára, ahol leült az egyik padra, ismételten lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, folytatta az önkielégítést.

2021. szeptember 28. napján 9 óra 10 perckor a vádlott ittas állapotban, az egyik pécsi általános iskola bejárata előtti padon ülve önkielégítést végzett, amikor észrevette az előtte sétáló O. K. sértett nőt. A vádlott odaszólt a sértettnek, hogy „figyeljen ide”, majd – közben folytatva az önkielégítést – megkérdezte a sértettől, hogy „kislány, itt tanul?”. Miután észlelte a vádlott cselekményét, a sértett közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott elhagyta a helyszínt. A vádlott a fenti cselekményével a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

Az ítélet jogerős.