Le kell építeni a fosszilis energiahordozók használatát – hangsúlyozta Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján,

    Az ellenzéki politikus azt kifogásolta, hogy a kormány nemmel szavazott arra az európai uniós kezdeményezésre, amely 15 százalékkal csökkentené a közösség gázfelhasználását.
    Kanász-Nagy Máté kijelentette: a kormány nem tud elszakadni a fosszilis világrendtől, attól a gazdaságpolitikától, ami tönkreteszi a klímát.
    A kabinet épp az ellenkező irányba halad: gázerőműveket akar építeni, amelyek az akkumulátorgyárak számára állítanak elő villamosenergiát – mondta. Bár már most is 90 százalékos a földgázimportunk, azt a kabinet nem mérsékelni akarja, hanem még tovább növelné, valószínűleg orosz gázból – sérelmezte.
    Ezzel olyan gyárakat akar segíteni, amelyekről bebizonyosodott, hogy kizsákmányolják a természetet – mondta, hozzátéve: ehelyett szerinte épületszigetelést kellene támogatni, vagy a megújuló energiahordozók használatát. A politikus olyan gazdaságpolitikát szorgalmazott, amely megszabadítja az országot mind a nyugati, mind a keleti függéstől.