A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a nevelőapa büntetésének a súlyosítását, aki felesége tíz éves kislányát szexuálisan molesztálta.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi 2016. évben házasságot kötött a kislány édesanyjával. Ezt követően egy fejér vármegyei nagyközségben közösen nevelték a nő korábbi kapcsolatából származó két gyermeket, valamint 2017. évben született közös gyermeküket.

A nevelőapa a 2020. év tavaszi szünetében kihasználva, hogy kettesben tartózkodott otthon a kislánnyal, bement a szobájába, felszólította, hogy vetkőzzön le, majd erőszakkal szexuális cselekményt végzett vele. Ezt követően felszólította a gyermeket, hogy a történtekről ne szóljon senkinek.

A lány hosszabb időn át vívódott, éjszakánként sokat sírt, végül 2020. augusztus 15-én elmondta az édesanyjának, hogy mi történt vele. Az édesanya feljelentést tett a rendőrségen.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit szexuális erőszak bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a férfi és meghatalmazott védői elsődlegesen felmentés, másodlagosan hatályon kívül helyezés, harmadlagosan enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2023. március 30-án kihirdetett határozata megegyezett a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával. A férfi szabadságvesztés büntetésének a tartamát 12 évre, a közügyektől eltiltás mellékbüntetésének a tartamát 9 évre felemelte.