Érdekes információ került nemrégiben a szerkesztőségünkhöz. Elképzelhető, hogy az eredetileg Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézetet inkább Pécsre építik.

Mint arról korábban írtunk, az eredetileg Komlóra tervezett büntetés-végrehajtási intézet építéséről a kormány – az Európai Bíróság által meghatározott kötelezettségek ellenére – végül finanszírozási okokból nem építette meg. A BVOP vezetője szerint ugyanakkor nem zárható ki, hogy végül mégis megépül a létesítmény, csak éppen nem Komlón, hanem Pécsett.

Az egyelőre nem hivatalos indoklás szerint ennek az az oka, hogy Pécsett található olyan ingatlan, aminek az átalakításával megoldható lenne sokkal olcsóbban a börtön megépítése, mint Komlón. Bár azt nem tudjuk, melyik épületről lehet szó, de szakértőnk szerint a nemrégiben kiürített Lánc utcai ingatlanok lehetnek azok, amiknek a lakásait könnyen cellákká lehetne alakítani. Más kérdés, hogy a nyugdíjas klub elképzelése így hol és hogyan valósulna meg.

Ezügyben szerkesztőségünk megkereste Nyögéri Lajos, szociális ügyekért felelős alpolgármestert, hogy a hír igaz-e, és ha igen, mi a terv a nyugdíjas otthonnal, hiszen a hatalmas várólista miatt az is időszerű lenne. Az alpolgármester részéről válasz eddig nem érkezett, azt azonban biztos forrásból kiderítettük, hogy ma történetesen április elseje van :).