Áprilisban a Kozármislenyi Művelődési Ház ajtaja ismét szélesre tárult. A kultúrakedvelők meg is szenvedték a téli bezártságnak ezt a legújabb formáját. Ezért a város zenekedvelő közössége gondolt egy szépet és ünnepélyessé teszi ezt a számukra már nagyon várt eseményt.

2023. április 19 – én, 17:30 órai kezdettel „Jó, ha szól a rádió” címmel, zenés estre csábítja a kozármislenyi Pódium kör a nagyérdeműt a kozármislenyi kultúra házába, ahol a slágerek napjainkig szólnak ezen az estén.

Az est mottója: „Mutassuk meg, hogy mennyire hiányzott a kedves épület, és töltsük meg a nagytermet!”

A lelkes közönség a megjelenésért cserébe kellemes dallamokat kap Lukács Melinda, Pomázi Attila és Tóth Gábor tolmácsolásában. Április 19-én, Kozármislenyben sanzonok, kuplék, idézik a fakeretes rádiók felejthetetlen estéit. Azok a slágerek hangzanak majd el, amelyeket ugyan egy kissé recsegő, ropogó, hangládából ismertek meg anyáink, nagyanyáink, de másnap már nem csak ők, de még a suszterinasok is fütyülték ezeket a régi, ám ma is sokak által kedvelt, fülbemászó dallamokat.

Lukács Melindát, az est egyik előadóját kerestem meg kérdéseimmel:

Mikor jött létre a végre Kozármislenyben is bemutatkozó 3-as formáció?

Az április 19-én, Kozármislenyben is színpadra lépő hármas formáció úgy körülbelül még csak egy éve alakult, már pedig annak okán, hogy több település önkormányzata is jelezte felém azt az észrevételét, hogy a lakosság körében egyre nagyobb igény mutatkozik a népszerű slágereket felvonultató dalestekre. A hármasunk által létrejövő dalestek végén az előadás többnyire átváltozik vidám együtt éneklésbe, együtt muzsikálásba, és ilyenkor megtörténik a közönség műsorunkba történő aktív bevonása.

Milyen műsorszámokkal készültek a kozármislenyi közönségnek?

Kozármislenyi fellépésünk alkalmával a műsorunkban felcsendülnek majd a népszerű Karády és Piaf dalok sanzon jellegben, swing, foxtrott műfajban. Válogatásunkban elsősorban a közismert, sokak által dúdolt és kedvelt dallamok kerülnek a kedves kozármislenyi közönség színe elé. A zenés dalesten összesen tizenkét dal hangzik el, egy kissé átdolgozott, populáris, vidám hangvétellel.

Néhány információ az est előadóiról:

Lukács Melinda, ének

Ének-zene tagozaton végzett, de mellette ez alatt fuvolát is tanult. Az óta is magán énekórákat vesz. Az előadóművészi munkák mellett filmes, reklámfilmes és modellmunkákat is vállal mind a mai napig. Pár évvel ezelőtt megálmodta és létrehozta a Karády című zenés

színdarabot, melyhez Dévényi Ildikó színművészt hívta segítségül, aki megrendezte a darabot, és szerepet is vállalt benne. A Karády című zenés darab jelenleg a Pécsi Harmadik Színház repertoárjában is megtalálható, de rövid idő alatt az ország számos pontján, és a határainkon túl is játsszák. Miután az együttműködés rendkívül sikeresnek bizonyult, színre vitték a Beszélj! című színdarabot, amely a feledhetetlen emlékű Domján Edit életét mutatja be különleges szerepekben. A „Jó, ha szól a rádió” című dalesttel is egy régi álmom teljesült, főleg így, hogy olyan dalokat sikerült az esthez összeválogatnom, amelyek számomra is jelentéssel bírnak, és a szívemnek is kedves slágerek. Hitvallásom is pontosan ezt tükrözi: “Tegnap, ma, holnap, mindig! “

Pomázi Attila, harmonika

Gimnáziumi és zeneiskolai ének-zene tanár. Gyakorlott előadó. Játszik szintetizátoron, harmonikán, kórusvezető. Komlón él családjával. A településen, a megyeszékhelyen és környékén számtalan lehetőséget kap fellepésekre.

Tóth Gábor, zongora

Zeneiskolai zongoratanár, színdarabokban játszik, mint zenekari tag. Kórusvezető, 2021- ben megkapta Az év ásza díjat a komlói közösségek háza szakmai díjaként. Komlón él családjával.