Az LMP – Magyarország Zöld Pártja a kezdetektől kiállt a kishantosi biogazdaság megmentéséért, ami nemzetközi rangú vidékfejlesztési központot, ökológiai mintagazdaságot és népfőiskolát adott Magyarországnak. A fideszes őrület mára odáig jutott, hogy kiemelt értékű magyar termőföldeket kínai akkumulátorgyáraknak betonoznak le.

Felbecsülhetetlen kárt okozott a Fidesz azzal, hogy kicsinyes bosszúból tönkretette a biogazdaságot 2014-ben, amely példaértékűen mutatta meg, hogy igenis lehet Magyarországon is ökotudatos gazdálkodást folytatni. Ezzel az álomgyilkos lépéssel a Fidesz kimutatta a foga fehérjét, miszerint nem az egészséges élelmiszer-termelésben hisz, nem a zöld gazdálkodást támogatja, hanem a nagyipari, jellemzően az oligarcháinak a monokulturális, a földet kizsigerelő mezőgazdasági tevékenységét, és legújabban akkumulátorgyárakat épít termőföldjeinkre.

A kishantosi biogazdaság tönkretételének hosszú távú káros hatása is van, hiszen évtizedekkel visszavetette Magyarországon az ökogazdaságok elterjedését, elbizonytalanítva és megfélemlítve azon gazdálkodókat, akik szerettek volna belevágni hasonló ökológiailag előremutató vállalkozásokba.