Egészen abszurd jelenet játszódott le múlt héten Gyömrőn: a házi őrizetben lévő – a politikus bűnszervezetben elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt lett gyanúsított – polgármester, Gyenes Levente nyomkövetővel a lábán vezette az önkormányzat ülését a Városházán. – számol be a Mandiner.

A polgármester azt is kijelentette, a jövőben teljes jogkörrel akarja a település ügyeit intézni.

A portál arról tájékoztat, hogy A Gyömrő 2000 Kör és a Fidesz képviselője, Hodruszky Lajos először felszólította Gyenes Leventét, hogy mondjon le, mondván, hogy teljesen abszurd és a település számára méltatlan helyzet alakult azzal, hogy előzetes letartóztatás és fél év börtönben töltött távollét után tér vissza. A kormánypárti képviselő szerint a polgármesternek felelősen eljárva az egész várost kellene képviselnie, úgy, hogy megőrzi annak a jó hírét, de sem erről, sem a közbizalomról már régen nem lehet beszélni. Józan gondolkodású ember pedig nem gondolhatja komolyan, hogy ebben a helyzetben hatékonyan lehet egy települést irányítani – érvelt a városatya –, a jogi csűr-csavarok, az ártatlanság vélelmére történő hivatkozás helyett egy elfogadható lépés van, ha távozik.

Ugyanakkor a képviselő testület nem szavazta meg a saját feloszlatását, a polgármester sem mondott le, így jelenleg a jelenlegi állapot marad fenn. A polgármester egyébként közel fél évet töltött előzetes letartóztatásban, ám március 9-én végül kiengedték őt a börtönből.

Borítókép forrása: index.hu